Бързи 
Връзки
Ok
ПРЕСЦЕНТЪР
Новини
Съобщения по дела
Контакти с пресслужба
Начало
Окръжен съд - гр. Кюстендил
Отчетни доклади
Контакти и банкова информация
Структура
Съдии
Служби/Съдебна администрация
Съдебни зали
Съдебен район
График на съдебните заседания
Постановени съдебни актове
Влезли в законна сила актове
Решения на КОС по дела с особен обществен интерес
Съобщения на КОС по дела с особен обществен интерес
Правила за етично поведение
Проекти
Съд-модел
Предложения и оплаквания
Обяви за свободни работни места
Вещи лица
Съдебни заседатели
Бланки и формуляри
За стажант-юристите
Профил на купувача
Районен съд - гр.Кюстендил
Районен съд - гр.Дупница
Често задавани въпроси
Обяви
Декларации на магистратите по ЗПИЛЗВДД
Декларации на съдебните служители по чл.12 от ЗПУКИ
Вътрешни правила
Закон за държавните такси, Тарифа 1 и освобождаване от ДТ
Договор с обслужваща банка
Ден на отворените врати
гр. Кюстендил
Съобщения по дела
 ПРЕСЦЕНТЪР    Съобщения по дела  
 СЪОБЩЕНИЯ ПО ДЕЛА

 

18.09.2019 г.

Окръжен съд – Кюстендил постанови присъда по дело за убийство извършено в Дупница

Присъда от 8 години лишаване от свобода за Милчо А. / на 30 години /, постанови Окръжен съд- Кюстендил, под председателството на съдия Йоланда Цекова. Съдът го призна за виновен в това, че на 05.09.2018 година, в гр. Дупница умишлено, чрез нанасяне на прободна рана с нож в лявата част на гърба,  е умъртвил 30- годишния С. С.- престъпление по чл. 115 от НК. Съдебният състав прие, че в случая има многобройни, смекчаващи вината обстоятелства.

Делото се гледа по реда на съкратеното съдебно производство, като обвиняемия Милчо А. призна вината си. Той изрази пред съда съжаление за извършеното престъпление. Адвокатите му посочиха, че е баща на 3 малолетни деца, към момента на престъплението е неосъждан и има добри характеристични данни. Пострадалият С. С. е влязъл в двора на обвиняемия и е стрелял с газов пистолет, в присъствието на децата. При последвалото спречкване, подсъдимият е нанесъл на жертвата смъртоносна рана с нож, с който преди това е белел орехи.Той е съдействал на разследването и е показал средството за извършване на престъплението.

Наказанието – лишаване от свобода в размер на 8 години е наложено на основание чл. 115 от НК, във вр. с чл. 373, ал. 2 от НПК и във вр. с чл. 58а, ал. 4 от НК. На основание чл. 59, ал. 1 от НК, съдът приспада времето, през което подсъдимия Милчо А. е бил задържан с мярка за неотклонение „задържане под стража“, считано от 06.09.2018 г. до 17.05. 2019 г.

Окръжен съд- Кюстендил осъжда Милчо А. да плати на детето на пострадалия, действащ чрез своята майка и законна представителка, сумата от 30 000 лв., представляваща обезщетение за претърпените неимуществени вреди. Съдът отхвърли като неоснователни, поради тяхната недоказаност гражданските искове на съпругата на починалия, на неговите родители, братя и сестри.

Присъдата може да се обжалва или протестира пред Софийски Апелативен съд в 15- дневен срок, считано от днес.

……………………………………………………………………….


Петчленен състав на Окръжен съд- Кюстендил, под председателството на съдия Йоланда Цекова остави без уважение молбата на Иван М.- Ушко, за изменение в по- лека на мярката му за неотклонение „Задържане под стража”

Петчленен състав на Окръжен съд- Кюстендил, под председателството на съдия Йоланда Цекова остави без уважение молбата на Иман М.- Ушко, за изменение в по- лека на мярката му за неотклонение „Задържане под стража”. Той е осъден на 12 години лишаване от свобода от Окръжен съд- Кюстендил на 01.07.2019 година, по дело за грабеж с причинена тежка телесна повреда, от която е настъпила смърт на жертвата, като грабежът е в условията на опасен рецидив. Делото се гледа по линия на съкратеното съдебно следствие. Присъдата се протестира пред САС от Окръжна прокуратура- Кюстендил.

Съдът счете, че посочените в молбата проблеми в здравословното състояние на подсъдимия- дископатия и зрение не са животозастрашаващи. В молбата не са посочени и никакви доказателства за промяна в обстоятелствата, които да налагат изменение на мярката за неотклонение, посочи съдия Цекова.
Определението може да се обжалва в 7- дневен срок пред САС.

……………………………………………………………………….

17.09.2019 г.

Софийски апелативен съд потвърди определението на Окръжен съд - Кюстендил, с което е постановена постоянна мярка за неотклонение - Задържане под стража по отношение на Симеон С.

Софийски апелативен съд потвърди определението на Окръжен съд - Кюстендил, с което е постановена постоянна мярка за неотколение- Задържане под стража по отношение на Симеон С. / на 75 години /, обвиняем за убийство, извършено по особено мъчителен начин за убития или с особена жестокост, на 6 срещу 7 септември в кв. Герена в Кюстендил, където бе намерен трупа на 45 - годишен мъж- престъпление  по чл. 116, ал.1, т. 6, пр. 3, във връзка с чл. 115 от НК. Законът предвижда наказание - Лишаване от свобода за срок от 15- 20 години; доживотен затвор или доживотен затвор, без право на замяна.
Определението на САС е окончателно и не подлежи на обжалване.

Вижте свързана новина от 10.09.2019 г:

Окръжен съд- Кюстендил определи най- тежката мярка „Задържане под стража“ за обвинен в убийство

……………………………………………………………………….

16.09.2019 г.

Окръжен съд- Кюстендил призна за виновен шофьор предизвикал по непредпазливост смърт при ПТП


Окръжен съд- Кюстендил призна подсъдимия Георги Б.- на 33 години от с.Червен брег, община Дупница, за виновен в това, че по непредпазливост, при ПТП е причинил смъртта на  И. Г. и го осъди на 2 години и 6 месеца лишаване от свобода, като изтърпяването на наложеното наказание се отлага за срок от 4 години и 6 месеца.
Съдът, под председателството на съдия Пенка Братанова постанови и наказание- „Лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 3 години.

На 05.09.2017 г., около 20.17 часа на пътя между с.Червен брег и с.Крайници, при управление на лек автомобил, в посока от с.Червен брег към с.Крайници, Георги Б. е допуснал нарушение на чл.42, ал.2, т.2 от ЗДвП: „Водач, който изпреварва е длъжен, когато при изпреварването навлиза в пътна лента, предназначена за насрещното движение, да не създава опасност или пречки за превозните средства, движещи се по нея“ и по непредпазливост е причинил смъртта на  И. Г., движещ се с кросов мотоциклет.

Окръжен съд- Кюстендил прие, че е налице съпричиняване на ПТП от страна на пострадалия мотоциклетист, който се е движел без светлини по път, който е забранен за движение на подобен род МПС- кросови мотоциклети.

Подсъдимият е осъден да плати в полза на държавата, по сметка на  ОД на МВР – Кюстендил, сторените по делото разноски, в размер на 5939.34 лв. , както и разноските на частните обвинители, в размер на 2400 лв.
 

……………………………………………………………………….

12.09.2019 г.

Решение за незабавна екстрадиция на гражданин на Република Северна Македония

Решение за незабавна екстрадиция на гражданина на Република Северна Македония Милан Ст. / на 61 години /, постанови тричленен състав на Окръжен съд- Кюстендил, под председателството на съдия Йоланда Цекова. То е по молба за екстрадиция от 13.08.2019 г. на  Министерство на правосъдието на Р Сърбия, издадена на основание Заповед за арест на лицето от 15.09.2016 г.на първи Основен съд в Белград, за изтърпяване на наказание- ”лишаване от свобода” от 2 години и 100 дни, наложено му с присъда на Основния съд в Кралево, Р Сърбия. Македонският гражданин е осъден за престъпления против собствеността и данъчната система.

Милан Ст. бе задържан при влизане в Р България  на ГКПП-Гюешево на 23.07.2019 г. от полицейски орган при РДГП – Кюстендил. С определение на Окръжен съд- Кюстендил от 25.07.2019 г., той бе задържан за 40 дни. С влязло в сила на 3.09.2019 г. Определение на Кюстендилски окръжен съд, постановено на 29.08.2019 г., по отношение на Милан Ст. е определена мярка за неотклонение ”задържане под стража” до изпълнение на процедурата по екстрадиция, която той изтърпява с режим на обвиняем в затвора в гр. Бобов дол.

От името на Окръжна прокуратура- Кюстендил, прокурор Валери Пенков, заяви в зала, че поддържа искането за екстрадиция и моли за уважаването му, като не възразява съдът да постанови исканата незабавна екстрадиция. Задържаното лице  изрази съгласие пред съда за незабавна екстрадиция, като заяви, че съгласието е дадено доброволно и разбира последиците от него.

Съдът взе мярка за неотклонение ”задържане под стража” до фактическото предаване на задържаното лице Милан Ст. на властите на Р Сърбия, която да се изтърпи в Затвора в гр. Бобов дол с режим на задържан.       
Решението е окончателно.
   
Заверен препис от решението ще се изпрати в срок до 24 часа на министъра на правосъдието за уведомяване на молещата държава и на ВКП за издаване на постановление за изпълнение на екстрадицията.

……………………………………………………………………….

10.09.2019 г.

Постоянна мярка за неотколение- Задържане под стража по отношение на Симеон С. / на 75 години /, определи Окръжен съд- Кюстендил, под председателството на съдия Йоланда Цекова. Той е обвиняем за убийство, извършено по особено мъчителен начин за убития или с особена жестокост, на 6 срещу 7 септември в кв. Герена, където бе намерен трупа на 45- годишен мъж- престъпление  по чл. 116, ал.1, т. 6, пр. 3, във връзка с чл. 115 от НК. Законът предвижда наказание- Лишаване от свобода за срок от 15- 20 години; доживотен затвор или доживотен затвор, без право на замяна.
Според съдът са налице и 2 от 3- те предпоставки за вземане на най- тежката мярка „Задържане под стража“, по чл. 63, ал. 1 от НПК. От събраните доказателства по досъдебното производство, макар и то да е на ранен етап, може да се направи обосновано предположение, за съпричастност към престъплението. Налице е и  реална опасност обвиняемият да извърши и друго престъпление, въпреки чистото му съдебно минало, на база тежестта на извършеното престъпление и поведението му след това.
Определението на Окръжен съд- Кюстендил подлежи на обжалване пред САС в 3- дневен срок.

……………………………………………………………………….

09.09.2019 г.

Искане за Мярка за неотколение- Задържане под стража


Окръжен съд- Кюстендил ще гледа на 10.09.2019 г. / вторник /, от 09, 15 ч. искането на Окръжна прокуратура- Кюстендил за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на С. С. / на 75 години /. Той е обвиняем за убийство, извършено по особено мъчителен начин за убития или с особена жестокост-  по чл. 116, ал.1, т. 6, пр. 3, във връзка с чл. 115 от НК.

……………………………………………………………………….

Присъда - 2 години лишаване от свобода, с 4- годишен изпитателен срок, постанови Окръжен съд- Кюстендил

Присъда - 2 години лишаване от свобода, с 4- годишен изпитателен срок, постанови Окръжен съд- Кюстендил, по дело за палеж на жилищна сграда, без пострадали хора. С. С. на 27 години, призна вината си и съдът, под председателството на съдия Пенка Братанова одобри сключеното споразумение между Окръжна прокуратура и защитата на подсъдимата.
На 03.09.2016 година в село Самораново, С. С. е запалила едноетажна жилищна сграда, като пожарът е представлявал опасност за 4- ма души, които са живеели в къщата- престъпление по чл. 330, ал. 2, т.1, вр. с ал.1 от НК. Условната присъда се налага при условията на чл. 55 от НК.
Подсъдимата ще заплати и разноските по делото, в размер на 1532,82 лв.

……………………………………………………………………….

15.08.2019 г.

Окръжен съд-Кюстендил остави за постоянно в ареста, обвинен в измама с пелети

Тричленен състав на Окръжен съд-Кюстендил потвърди с определение от днес най-тежката мярка „задържане под стража“, по отношение на 36-годишния Л.К. Мъжът е привлечен като обвиняем за квалифицирана измама, в условията на повторност. Той е обвинен, че е въвеждал в заблуждение жители на Община Кюстендил, че ще им достави пелети за огрев, като се е представял за представител на фабрика за пелети от Северна Македония и е взимал капаро за услугата.
Обвиняемият обжалва взетата му мярка „задържане под стража” от Районен съд-Кюстендил, като поиска тя да бъде променена в по-лека-„домашен арест”. От Окръжна прокуратура-Кюстендил, прокурор Владимир Мицов настоя мярката да не бъде изменяна.
Тричленният състав на Окръжен съд-Кюстендил, в състав Галина Мухтийска, Ваня Богоева и младши съдия Симона Навущанова, счете, че може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършител на престъплението, че може да се укрие или да извърши друго престъпление. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

……………………………………………………………………….

05.08.2019 г.

Нова дата за делото за отнемане имуществото на "Братя Галеви"

Окръжен съд- Кюстендил насрочи за нова дата - 21 октомври 2019 г. делото, което Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) води срещу Ангел Христов и Пламен Галев, известни като "Братя Галеви", за отнемане на престъпно придобито имущество. Първоначално, делото бе насрочено за 30 септември.
Причина за отлагането е молба до Окръжен съд-Кюстендил на адвокат Ани Караджинова-Кьосева, особен представител на Радмила Дюлгерова-Христова. Адвокатът посочва, че 26.09.2019 до 03.10.2019 г. ще бъде извън страната. Съдът уважи молбата, която е подадена своевременно, като адвокат Кьосева е единственият особен представител на Радмила Христова.

……………………………………………………………………….

02.08.2019 г.

Условна присъда от 1 г. и 6 м. за гръцки гражданин участвал в измама с фалшиви евро

Окръжен съд- Кюстендил одобри споразумение, което има характер на влязла в сила присъда - лишаване от свобода за срок от 1 година и 6 месеца , изпълнението на която, на основание чл.66, ал.1 от НК се отлага с изпитателен срок от 3 години, по отношение на гръцкия гражданин К. Каналис. 46-годишният мъж се призна за виновен за 2 престъпления: по чл. 244, ал. 1, във вр. с чл. 243, ал. 1 от НК- за това, че е прокарал в обръщение подправени парични знаци- 2 банкноти, с номинал 500 евро и по чл. 209, ал.1 от НК- затова, че с цел да набави за себе си имотна облага е въвел в заблуждение мъж от село Бистрица, Община Дупница, относно заплащане на продажна цена по сключена сделка за покупко- продажба на автомобил и с това му е причинил имотна вреда в размер на 4250 лв.
Причинените щети от престъплението са възстановени на потърпевшия.
Съдът, под председателството на съдия Йоланда Цекова, одобри постигнатото споразумение между Окръжна прокуратура, представлявана от прокурор Ангел Байрактарски и защитата на подсъдимия, поета от служебният защитник адвокат Йорданка Наумова и наказанията на обвиняемия бяха определени при условията на чл. 55 от НК.

……………………………………………………………………….

31.07.2019 г.

Окръжен съд- Кюстендил потвърди мярка „задържане под стража“ за мъж обвинен в закана за убийство на майка си

Тричленен състав на Окръжен съд- Кюстендил потвърди най-тежката мярка „задържане под стража“ по отношение на 57- годишния Н. Х., постановена от Районен съд- Дупница.

Съдът счете, че от доказателствата по делото, има висока степен на вероятност Н. Х. да е извършител на престъплението, за което му е повдигнат обвинение- за заплаха с убийство на майка му, по член 144, ал. 3, във вр. с ал.1 от НК. Налице са и другите предпоставки за вземането на най- тежката мярка „задържане под стража“- за това престъпление се предвижда наказание „лишаване от свобода“ и има опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, се посочва още в мотивите на Окръжен съд- Кюстендил.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Н. Х. е многократно осъждан, като има 2 присъди с „лишаване от свобода“ по чл. 144 от НК , за закана за убийство на майка си.

……………………………………………………………………….

25.07.2019 г.

Окръжен съд- Кюстендил задържа македонски гражданин, издирван от Интерпол-Сърбия

Временно задържане със срок до 40 дни на 60-годишния гражданин на Северна Македония Милан Ст., постанови с определение Окръжен съд-Кюстендил, под председателството на съдия Пенка Братанова. Обвиняемият е издирван от Интерпол-Сърбия. Задържан е от служители на Регионална дирекция Гранична полиция- Кюстендил, при влизане в страната през ГКПП- Гюешево.

В искането на Окръжна прокуратура- Кюстендил за временно задържане, с цел последваща екстрадиция в Република Сърбия се посочва, че Милан Ст. има присъда - лишаване от свобода, за престъпления против собствеността и данъчната система, постановени от съда в Белград и влезли в сила през 2016 година.

Според българското право, престъпленията са идентични с тези против данъчната система по чл. 255 от НК, като предвидените по тях наказания ги правят екстрадируеми съгласно Европейската конвенция за екстрадиция.

……………………………………………………………………….

12.07.2019 г.

Окръжен съд- Кюстендил постанови присъда от 8 години затвор за грабеж

Присъда- лишаване от свобода за 8 години, постанови състав на Окръжен съд- Кюстендил, под председателството на съдия Пенка Братанова, по дело за грабеж, в условията на опасен рецидив, по член 199, ал. 1, т. 4 от НК, във връзка с чл. 29, ал.1, буква А и Б от НК.
Подсъдимият Валентин Т., на 52 години призна всички факти в обвинителния акт и делото се разгледа по реда на съкратеното съдебно следствие. Съдът наложи наказание- лишаване от свобода за 12 години, което съгласно член 58 А от НК бе редуцирано с 1/3, на 8 години лишаване от свобода.
Предвиденото наказание за престъпление по чл. 199, ал. 1 от НК е лишаване от свобода от 5-15 години.
Валентин Т. е нападнал възрастна жена в двора на къщата й, като упражнил сила, за да отнеме чанта, в която носела 3 350 лв., завързани в чорап. Подсъдимият, първоначално помогнал на жената да напълни бутилки с минерална вода и да ги закара с количка до дома й. Инцидентът е от 11 март 2019 година, на ул. Цар Симеон“ в Кюстендил.
Присъдата може да се протестира и обжалва пред САС в 15- дневен срок, считано от днес.
Подсъдимият е многократно осъждан- 40 пъти за кражби, като последната му присъда е от март тази година, на Районен съд- Кюстендил за притежание на хероин.

……………………………………………………………………….

11.07.2019 г.

Състав на Окръжен съд- Кюстендил проведе разпоредително заседание по дело за убийство

По дело за убийство, по член 115 от НК-за умишлено умъртвяване , за което са предвидени от 10- 20 години лишаване от свобода, Окръжен съд- Кюстендил, под председателството на съдия Йоланда Цекова, постанови да се разгледа по реда на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимият М. А. призна фактите от обвинителния акт. Съдът насрочи делото за незабавно разглеждане, след проведеното днес разпоредително заседание. Поради необходимост от събиране на доказателства за личността на обвиняемия, който ще се ползва с преференцията на съкратеното производство за редукция на размера на наказанието, съдът отложи делото за 18 септември 2019 година. Съдия Цекова изиска актуална справка за съдимост и характеристика на подсъдимия М. А.
Съдът конституира като частни обвинители и граждански ищци фактическата съпруга на пострадалия и родителите му. Само като граждански ищци бяха приети братята и сестрите на пострадалия С. С.
Гражданските искове на съпругата, за претърпени неимуществени вреди след убийството, са на стойност 200 000 лв. и още 300 000 лв., в качеството й на майка на малолетния им син. Исковете на родителите са за по 50 000 лв., а на братята и сестрите за по 30 000 лв.
По гражданските искове, съдът ще се произнесе с присъдата.
Окръжна прокуратура- Кюстендил обвинява 30-годишния М. А. в това че на 05.09.2018 година в Дупница, умишлено, чрез нанасяне на прободна рана с нож в лявата част на гърба, е умъртвил С.С., с което е извършил престъпление по чл.115 от НК.

……………………………………………………………………….

09.07.2019 г.

Състав на Окръжен съд-Кюстендил постанови мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на 21-годишния Е.С.

Обвинението е за държане на наркотични вещества, с цел разпространението им, по член 354а, ал.1 от НК, който предвижда лишаване от свобода от 2-8 години и глоба от 5 000-20 000 лв.
В носените от него дрехи, при личен обиск са намерени 20 броя станиолови топчета, съдържащи зелена, суха растителна маса, която е реагирала при направения полеви наркотест на наркотичното вещество-канабис.
Определението подлежи на обжалване в 3-дневен срок пред САС.
Деянието е извършено в изпитателен срок, на присъда, постановена от Районен съд-Кюстендил през 2019г. за държане на наркотични вещества.

……………………………………………………………………….

08.07.2019 г.

Състав на Окръжен съд-Кюстендил проведе разпоредително заседание по внесен от Окръжна прокуратура обвинителен акт-по чл.116, ал.1 от НК, срещу Й.М., за умишлено умъртвяване на Л.Л.


След изслушване страните, съдът счете, че делото ще се разгледа по общия ред и не следва да се изменя мярката за неотклонение „задържане под стража“ в по-лека, за подсъдимия Й.М.
Съдът конституира като частни обвинители и граждански ищци наследниците на пострадалия-съпругата, двете му непълнолетни деца, родителите и брат му. Всеки един от 6-та предяви граждански иск на стойност 200 000 лв.
Делото бе насрочено за 13 септември, за когато ще бъдат призовани за разпит част от свидетелите.

……………………………………………………………………….

05.07.2019 г.

Състав на Окръжен съд-Кюстендил постанови днес мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на И.И., обвинен в извършване на умишлено убийство по член 116 от НК, който предвижда затвор от 10 до 15 години, доживотен затвор или доживотен затвор, без право на замяна.
Определението подлежи на обжалване пред САС, на 11 юли 2019 г.

……………………………………………………………………….

01.07.2019 г.

Кюстендилски окръжен съд постанови присъда от 12 години лишаване от свобода за Иван М.-Ушко, по дело за грабеж с причинена тежка телесна повреда, от която е настъпила смърт за жертвата-Т.Х. Грабежът е в условията на опасен рецидив. Делото се води по линия на съкратеното съдебно следствие, в което подсъдимият е признал всички факти в обвинителния акт и се е съгласил да не се събират допълнителни доказателства. Иван М. е признал вината си пред съда, като е изразил съжаление за извършеното престъпление. Той е направил пълни самопризнания след задържането му и е съдействал на разследването.
Предвиденото по Закон наказание е от 15-20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. При съкратеното следствие доживотния затвор се заменя с лишаване от свобода. Съдебен състав, под председателството на Йоланда Цекова е постановил присъда от 18 години лишаване от свобода, която се редуцира с 1/3, заради съкратеното съдебно следствие, до окончателните 12 години лишаване от свобода.
Иван М. и двама от свидетелите по делото са правили ремонт на покрива на къщата на починалата жена, през лятото на 2017 година. На 31 декември 2017 г., около 01:30 ч., пиян подсъдимият решава да открадне меден казан от двора на къщата, който набелязал по време на ремонта. След като не намерил казана, разбил входната врата и влязъл в къщата. Жертвата била заспала на включен телевизор, но се събудила, последвали силни удари в областта на главата й и викове- „Давай парите”. Подсъдимият откраднал 100 долара, 25 лева, 2 телефона и 1 часовник. След като оставил възрастната жена в тежко състояние, той взел такси и заминал за София.
Жертвата подала сигнал до полицията, като описала подробно нападателя, който по-късно е заловен. Няколко часа по-късно й прилошава, закарана е в столично здравно заведение, с тежка черепно-мозъчна травма и 2 хематома в главата. На 13 януари 2018 година жертвата на престъплението умира.
Иван М. е 40-годишен, като е осъждан многократно, с 24 влезли в сила присъди за извършени от него престъпления от общ характер-предимно кражби. По 23 от тях му е наложено наказание-лишаване от свобода, което е изтърпял-ефективно.
Присъдата може да се обжалва или протестира пред САС в 15-дневен срок.



Кюстендил 2500, ул."Гороцветна" № 31  
USAID Тази Интернет страница е създадена с подкрепата на Инициатива за укрепване на съдебната система на ААМР